Er det usundt at bruge selvbruner?

Er det usundt at bruge selvbruner?

Selvbrunere er blevet utroligt populære inden for de seneste år. Men spørgsmålet, der ofte dukker op, er om det er usundt at bruge selvbruner? Lad os tage et nærmere kig på netop det spørgsmål.

Hvordan fungerer selvbrunere?

Selvbrunere fungerer ved at reagere med proteinerne i de øverste lag af din hud og forårsage en mørkere pigmentering. Den aktive ingrediens i de fleste selvbrunere er dihydroxyacetone (DHA), som er en sikker ingrediens, når den bruges korrekt. DHA er godkendt af FDA til topisk brug og har været brugt i selvbrunere i årtier uden kendte alvorlige bivirkninger.

Sundhedsfordele ved selvbrunere:

Den store fordel ved selvbrunere er, at de giver dig mulighed for at opnå en solbrun farve uden risikoen for hudkræft, tidlig aldring og andre skader som er forårsaget af UV-stråler. Solens stråler og solarier udsætter nemlig din hud for UVA- og UVB-stråler. Netop det kan kan give DNA-skader og øge risikoen for hudkræft. Derfor er selvbrunere et godt alternativ til at opnå en solbrun farve.

Selvbrunere er også et godt valg for personer med følsom hud eller hudproblemer som f.eks. eksem eller rosacea, da de oftest ikke indeholder de samme kemikalier som solcreme og normalt er mildere for huden.

Er det usundt at bruge selvbruner?

Overordnet set er der ikke noget der tyder på at det er usundt at bruge selvbruner. Hvis du følger de rigtige forholdsregler og bruger produkterne korrekt, kan du opnå en flot solbrun farve uden sundhedsrisici. Så vær ikke bange for at bruge selvbrunerne og få den glød, du drømmer om, året rundt. 

Sådan bruger du selvbruner bedst muligt:

Der er stadig nogle ting, du kan gøre for at sikre, at du bruger selvbruner sundt og sikkert:

1. Forbered din hud:

Før du bruger selvbruner, er det vigtigt at forberede din hud ved at eksfoliere den godt. Det både fjerner døde hudceller og hjælper med at opnå en jævn og ensartet farve.

2. Brug handsker og vask fingre:

Selvbruner kan plette dine hænder, hvis du ikke bruger handsker og glemmer at vaske dine fingre. Derfor kan du med fordele bruge en selvbruner handske, når du bruger selvbruner på kroppen. Husk alligevel at vaske dine hænder bagefter.

3. Opmærksom på ansigtet:

Selvbrunere til ansigtet indeholder normalt lavere koncentrationer af DHA (det stof der giver farve til huden), da ansigtshuden er mere følsom. Brug derfor en selvbruner specielt designet til ansigtet som fx. selvbruner dråber

4. Undgå øjnene og læberne: 

Undgå at få produktet i øjnene eller på læberne, da det kan forårsage irritation. 

5. Vent med at tage tøj på:

Lad selvbruneren tørre helt, inden du klæder dig på, for at undgå pletter på tøjet.